Wat zijn symptomen van een kapot gasklephuis?

Geplaatst op

Het gasklephuis is een essentieel onderdeel van het luchtinlaatsysteem dat de hoeveelheid lucht die in de benzinemotor stroomt regelt. De hoeveelheid lucht die wordt toegelaten hangt af van de mate waarin de bestuurder het gaspedaal intrapt. Wanneer dit proces goed wordt geregeld, wordt een perfecte balans tussen lucht en brandstof in de motor van jouw auto gebracht, zodat deze soepel loopt en optimaal presteert. Helaas komt het wel eens voor dat een gasklephuis storingen vertoont of zelfs helemaal niet meer functioneert. Komt één van de onderstaande klachten je bekend voor? Dan is het tijd om je gasklephuis te vervangen. 

Elektrische problemen

Elektrische verbindingsproblemen kunnen ertoe leiden dat er onnauwkeurige informatie wordt doorgegeven aan de computer van de auto. Zoals bij elke elektrische verbinding kunnen verbindingsproblemen leiden tot onvoorspelbare signalen. Bij gasklephuizen zorgt dit ervoor dat er onjuiste informatie wordt doorgegeven aan de computer van de auto, wat resulteert in foutieve correcties van het lucht-brandstofmengsel. Je merkt dit voornamelijk doordat het motorvermogen van de auto wordt verminderd en het optrekvermogen wordt beperkt.

Controleer het motorlampje

Het controlelampje van de motor op het dashboard geeft een signaal bij problemen met de motor. Zo geeft deze ook signaal bij een defecte gasklep. Bij nieuwere auto’s wordt dit zelfs apart gecontroleerd en word je door de gasklephuiscontrole gewaarschuwd. Je weet dan dus direct dat het probleem daar ligt. 

Slecht of hoog stationair toerental

Wanneer het gasklephuis niet correct functioneert, kunnen sommige merkbare kenmerken slecht of zeer laag stationair draaien. Dit kan onder meer het geval zijn bij het tot stilstand komen of bij zeer laag stationair toerental na het starten. In het geval van een groot vacuümlek kan het zijn dat je auto een zeer hoog stationair toerental heeft, omdat er te veel lucht in het inlaatsysteem wordt toegelaten. Al deze symptomen dragen bij aan slechte motorprestaties en zorgen ervoor dat het controlelampje van de motor gaat branden.

Vervang je gasklephuis direct bij problemen

Herken je één van de bovenstaande kwalen in jouw auto? Dan is de kans groot dat je gasklephuis kapot is. Kom direct in actie en vervang je gasklephuis. Dit kun je doen met een gebruikt gasklephuis om zo te besparen op je reparatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat de verschillende trends in de zakelijke wereld zijn.

Contactgegevens

Via info @ aaaserie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden